tiistai 24. tammikuuta 2012


Toissa kesänä pihakirppikseltä ostamani vanha nojatuoli kaipaa kipeästi uutta verhoilua. Nyt sitä koristaa sininen kangas, hyväkuntoinen, mutta haluan siitä ehdottomasti omannäköisen. Itse verhoilutyön voisin teettää sukulaisellani, joten siinä hinnassa on tinkausvaraa. Kankaathan ne aina verhoilussa maksaa, joten pitäisi löytää omaan budjettiin sopiva kangas. Oikeastaan lähtökohtana on musta-valkoinen, tai jos värillinen, niin kuvioltaa aika yksinkertainen kangas.

Kuva on piirretty ensiksi paperille ja sen jälkeen siirretty tietokoneelle. Photoshopilla on nyt helppo tehdä kokeiluja.http://wikkke.blogspot.com

Tästä sain ensimmäisen kipinän ja olin jo valmis toteuttamaan tuolin samalla idealla.
Tätä Marimekon Fokus- kangasta ei kuitenkaan saa verhoilukankaana, joten ei tule kestämään kulutusta.


http://www.designsponge.com

http://www.scandinavia-design.fr

Eli siitä hyppäsin tutustumaan Marimekon verhoilukankaisiin.

http://www.scandinavia-design.fr

Marimekon verhoilukankaat ovat ihania. Metri/raportti hinta liikkuu kuitenkin 52€ tietämillä, joten kangas tulisi maksamaan aika tuhottomasti.


www.orientoccident.fi

Lauritzonilta sekä Orient Occidentilta saisin kankaat edullisemmin koulun kautta. Tämä malli vaikutti hauskalta


Photoshop on sitten näppärä peli. Yllä olevaa Orientin mallikuvaa pienentämällä ja toistamalla sen saa näyttämään isolta kankaan pinnalta. Jäljen ei muuten tarvitse olla niin tarkkaa, kunhan hyvän yleiskäsityksen saa.
En varmaan viitsi edes kokeilla Marimekon kankailla! Voisi tulla hintava tuoli. Mutta kerrankos sen verhoilee, niin tuloksen täytyy olla hyvä, vaikka maksaisikin. :)
Tällä menetelmällä jatkuu siis tämä projekti ja tämä postaus lähinnä itselleni moodboardiksi tänne blogiin

2 kommenttia:

  1. Onpa kätevä peli tuo Photoshop, mä en sitten osaa käyttää sitä ollenkaan :D

    Ja muutenkin tosi kiva tä sun blogi, sillä mulla on aina ollut joku älytön haave, että haluaisin opiskella artesaaniksi, vaikka oon IHAN toivoton käsistäni. Pääsen siis vähän elämään unelmaani tätä blogia seuraamalla ;)

    http://donebym.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Siellä koulussahan sitä varten ollaan, että opitaan :) Missään nimessä ei kannata tuon takia olla opiskelematta! Siis siitä vaan hakemaan!

    VastaaPoista