maanantai 16. toukokuuta 2011


Tässä siis ohje tähän ruusukkeeseen. Veikeä blogger näköjään heittelee tekstit miten sattuu ja jättää hirveitä välejä. :)Leikataan kaksi erikokoista ympyrää. Itse käytän suuremmassa halkaisijaa 13,5cm ja pienemmässä 7cm. Tällöin valmiista ruusukeesta tulee halkaisijaltaan n. 6cm


Kuvan mukaisilla pistoilla ommellaan ympyrän reunat ympäri. Ei ole väliä tuleeko siistejä pistoja, koska ne jäävät joka tapauksessa piiloon. Tässä tietenkin voi leikitellä pistojen tiheydellä; tiheämmin ommelluista pistoista tulee enemmän rypytystä kuin harvemmin ommelluista.


Valmis rypytetty ympyrä näyttää tältä...


... ja sen tekeminen aloitetaan vetämällä joko aloitus- tai lopetuslangan päästä. Tällöin lanka kiristyy ja vetää kankaan ryppyyn.

Kun ympyrä on rypytetty se näyttää minikokoiselta suihkumyssyltä. :) Tällöin kannattaa vaikka peukalon avulla muotoilla sitä paremmaksi ja asetella kiristysreikä keskelle.Tässä taas kuva valmiista ruusukkeesta. Itse päättelen vain muutamalla solmulla. Jos lankaa jää pitkät pätkät, kannattaa pienemmästä ruusukkeeta jättää toinen lanka leikkaamatta, koska sen voi hyvin käyttää ruusukkeen kokoamiseen.


Loppu onkin helppoa. Asetellaan ruusukkeet reikäpuolet ylöspäin ja päällekkäin, pujotetaan pienemmän ruusukkeen päättelylankaan nappi ja yhdistetään osat työntämällä neula läpi koko hökötyksen keskeltä.
Tadaa, näyttää siis tältäJa kääntöpuoli näyttää näin tylsältä. Pari kertaa pujotetaan vielä samalla tavalla, kunnes ruusuke tuntuu tukevalta kiinnityskohdastaan.Itse tykkään tehdä vielä erillisen palan varsinaiseen kiinnitysosaan, jolloin myös siitä tulee siistin näköinen. Esimerkiksi askarteluhuopa on tosi hyvää tähän tarkoitukseen. Siihen ommellaan hakaneula tms. kiinnitys-systeemi ja liimataan kangasliimalla kiinni ruusukkeeseen.

Valmis!
Kaikkeen tähän meni aikaa n.15min


1 kommentti: