perjantai 9. maaliskuuta 2012

Tänään loppui asiakastyön valmistamisen jakso. Tässä siis hyvin typistetty versio jakson kulusta. Saimme itse hankkia asiakkaan tai valita sen koulun listoilta, ja itse löysyinkin sieltä kiinnostavan työn. Tässä asiakkaana oli Lohjan Viertolan päiväkoti, johon haluttiin kahvihuoneen tuoleihin uudet verhoilut. Lisäksi johtajan työhuoneessa oli kaksi tuolia, mitkä uusittiin samalla.
Tuolit olivat Martelan koivurunkoisia tuoleja, joissa vanhana verhoiluna oli vaalea villakangas. Joissain tuoleissa oli kangas kulunut jo kokonaan puhki selkäosan alareunasta. Näitä tuoleja oli 12kpl + johtajan huoneen käsinojallisia tuoleja kaksiTilan verhot ja pöytäliinakin olisi ehkä syytä vaihtaa...
Ensimmäisen asiakastapaamisen jälkeen palasin koululle tekemään luonnokset ja sen jälkeen uusi käynti planssin kanssa. Plansissa esiteltiin viisi eri vaihtoehtoa variaatioineen.

Valinnan ollessa selvä alkoi valmistaminen, eli siihen oli 4 viikkoa aikaa. Työ alkoi purkamisesta ja runkojen pesusta. Sen jälkeen raakaa sarjatuotantoa ja tuolit taas kasaan. Johtajan huoneen tuoleihin tuli painokuvio, johon vielä kirjottiin päälle.


Valmis kahvihuoneen tuoli. Kankaat Lauritzonilta ja Orient Occidentilta.


Valmis johtajan huoneen tuoli. Kangas Lauritzonilta. Nämä kaksi tuolia olivat muita kahtatoista selvästi työläämpiä, sillä kankaanpainaminen (seulojen teko, värien sekoittaminen...) ja kirjonta veivät aikaa.


Yksityiskohta kirjotusta pinnasta

Seuraavassa jaksossa valmistetaan myös asiakastyö ja tämä tuleekin olemaan opinnäytetyöni, hui!

2 kommenttia: